همینطور که در حال چیدن اهداف شبکه های اجتماعی خود در چهارچوب های هدف گذاری هستید، باید به استراتژی ها و اهداف خود از حضور در شبکه های اجتماعی هم فکر کنید. در این پست قصد داریم تا شما را با 10 نوع از متداول ترین اهداف شبکه های اجتماعی که در جدیدترین تحقیقات Hootsuite انجام شده، آشنا کنیم.
البته به این نکته توجه داشته باشید که این ها دسته بندی هایی از هدف های کلی است؛ نه خود اهداف. برای تعمیم این مفاهیم به اهداف خاص شرکت خود باید از یکی از چارچوب های تعیین هدف استفاده کنید.
سنجه ها و معیارهایی مرتبط برای رسیدن به هدف خود انتخاب کنید. سپس، در یک بازه زمانی مشخص، درصد رشد و پیشرفت خود را به دقت رصد کنید. برای کسب توضیحات دقیق تر در خصوص معیارها – از جمله نحوه پیگیری و بررسی آن ها – پست ما در مورد معیارهای حیاتی در شبکه های اجتماعی را از دست ندهید.
1. “آگاهی از برند” خود را خلق کن!
آگاهی از برند تجاری نشان می دهد که چند نفر در شبکه های اجتماعی از حضور شما و برندتان آگاه بوده و از نوع محصولات و خدماتی که ارائه می دهید، آگاه هستند.
معیارهای کلیدی مرتبط با آگاهی از برند عبارتند از:
- تعداد منشن ها (اینکه آیا نام تجاری شما از سوی دیگر افراد برچسب گذاری (تگ) شده یا خیر)
- اشتراک گذاری
- نرخ بازدید از پست های جدید
- نرخ بازدید کلی
- نرخ ویروسی بودن محتوا (Virality rate)
- نرخ تقویت (amplification rate)
2. “شهرت برند” خود را مدیریت کن!
شهرت برند برای شرکت های مختلف می تواند تعریف های مختلفی داشته باشد. برای سازمان های B2C، شهرت برند ممکن است محبوبیت و رضایت مشتری باشد. برای شرکت های B2B، شهرت برند ممکن است ادراک صنعتی و تفکر رهبری باشد.
معیارهای کلیدی مربوط به شهرت برند عبارتند از:
- نمره رضایت مشتری
- نرخ تشویق (Applause rate)
- نرخ تقویت (amplification rate)
- حس اجتماعی افراد نسبت به برند (Social Sentiment)
- اشتراک صدای اجتماعی (Social Share of Voice)
3. یک جامعه ی مرتبط با مخاطبانی درگیر، ایجاد و آن را مدیریت کن!
ایجاد یک جامعه درگیر بدان معناست که شما در همین لحظه مخاطبی دارید که تمایل دارد در مورد آخرین تحولات شرکت شما و جدیدترین محصولات تان بشنود. بدانید که این یک دارایی بزرگ هنگام عرضه یک محصول جدید به بازار و اطمینان از فروش مداوم آن است.
معیارهای کلیدی مرتبط با تعامل جامعه مخاطبان عبارتند از:
- نرخ رشد مخاطب
- نرخ تعامل
- نرخ تقویت (amplification rate)
- نرخ تشویق (Applause rate)
- نرخ کلیک (Click-through rate)
- نرخ بازگشت (Bounce rate)
4. نرخ تبدیل/ فروش را افزایش بده!
این یک هدف عالی برای بازاریابان از حضور در شبکه های اجتماعی است؛ زیرا مستقیماً به خط مشی اصلی کسب و کار شما مرتبط می شود. وقتی که تلاش های شما در شبکه های اجتماعی به فروش منجر شود، می توانید به راحتی ارزش کار خود را به بازار هدف خود نشان دهید.
به یاد داشته باشید که “تبدیل” با “خرید” یکسان نیست. عضویت یک کاربر در خبرنامه رایگان یا دانلود یک برگه سفید رایگان ممکن است در ارزیابی ها به معنای “بالا رفتن نرخ تبدیل” باشد؛ این در حالی است که هر “تبدیل” دارای ارزش واقعی و قابل اندازه گیری برای شرکت است – حتی اگر از نظر مالی قابل اندازه گیری نباشد.
معیارهای کلیدی مربوط به نرخ تبدیل و فروش عبارتند از:
- نرخ تبدیل (Conversion rate)
- نرخ کلیک (Click-through rate)
- نرخ بازگشت (Bounce rate)
- نرخ تبدیل در شبکه های اجتماعی (ُSocial media conversion rate)
اگر از تبلیغات اجتماعی استفاده می کنید، می توانید بر روی این نتایج کلیدی تمرکز کنید:
- هزینه به ازای هر کلیک (Cost Per Click)
- هزینه به ازای نمایش (CPM)
5. اطلاعاتی درباره ی مشتریان/ بازار هدف خود کسب کن!
شبکه های اجتماعی ابزاری قدرتمند برای انجام تحقیقات بازار است. به جای بررسی معیارهای کلیدی در شبکه های اجتماعی، برای دستیابی به این هدف می توانید از معیارهای داخلی، مانند ساختن (یا به روزرسانی) پرسونای خریداران خود استفاده کنید.
6. سرنخها (Leads) را شناسایی و آن ها را رشد بده!
اولین باری که یک مشتری بالقوه به صورت آنلاین با محصول شما روبرو شود، فروشی رخ نخواهد داد. شما با دادن سرنخ های منظم و ساده به کاربران خود در شبکه های اجتماعی می توانید قیف فروش خود را پر و برای برند خود تولید ارزش کنید.
“نرخ تبدیل” یک معیار مهم برای دستیابی به اهداف بازاریابی شبکه های اجتماعی در فرآیند جذب مشتری (Lead Generation) است. از آن استفاده کنید تا برآوردی از تعداد افرادی که در روز در فرآیند جذب مشتری – مانند دانلود برگه های رایگان و ثبت نام – شرکت می کنند، رصد کنید. از طرفی، می توانید از معیارهای داخلی برای بررسی تعداد فروش تیم خود استفاده کنید؛ ببینید چقدر خوب توانسته اید آن ها را به مشتری تبدیل کنید.
7. خدمات/ پشتیبانی با کیفیت به مشتریان خود ارائه بده!
کانال های اجتماعی یک بستر مهم و فزاینده برای ارائه خدمات و پشتیبانی از مشتریان است. در حقیقت، پیام رسان های اجتماعی امروزه به مطلوب ترین درگاه برای ارائه خدمات به مشتریان در ایالات متحده به شمار می رود.
“نمره رضایت مشتری” معیار مهمی در بررسی اهداف مرتبط با خدمات مشتری در شبکه های اجتماعی است. از طرفی دیگر، شما می توانید معیارهای داخلی مانند تعداد درخواست های خدمات – به ازای هر یک مشتری –را بررسی و پیگیری کنید.
8. بحرانها را شناسایی و ارتباطات را مدیریت کن!
پاسخ شما در شبکه های اجتماعی به یک بحران می تواند اعتبار برند شما را نابود و یا بالا ببرد؛ از این رو، این هدف به هدف شماره 2 بسیار نزدیک است.
معیارها و نتایج کلیدی خود را با اعمال مراحل داخلی مشخص مانند تدوین سیاست حضور در شبکه های اجتماعی، محفوظ نگه داشتن اطلاعات خود در اکانت شبکه های اجتماعی و چیدن یک برنامه ارتباطات و مدیریت بحران تعیین کنید.
9. بهبود ارتباطات داخلی
شبکه های اجتماعی درگاهی مهمی برای ایجاد و برقراری ارتباط با تیم های داخلی تان محسوب می شود. از طرفی، ارتباطات داخلی اساس برقراری ارتباطی موثر و حمایت از کارکنان است.
معیارهای کلیدی مربوط به بهبود ارتباطات داخلی عبارتند از:
- نرخ تعامل (engagement rate)
- نرخ تقویت (amplification rate)
- نرخ کلیک (Click-through rate)
- نرخ بازگشت (Bounce rate)