شبکه‌های اجتماعیکسب و کار

5 هدف از بازاریابی اجتماعی (سوشال مدیا مارکتینگ)

1 Mins read

این روزها همه از شبکه های اجتماعی استفاده کرده وهیچ کس از آن پرهیز نمی‌کند. چرا که این جا، اولین جایی است که ما از آن برای در ارتباط بودن با دوستان، خانواده و همکاران، اطلاع از اخبار استفاده می‌کنیم؛ از طرفی شبکه های اجتماعی این روزها برای قشری دیگر از جامعه هم مهم شده است – بازاریابان، شرکت ها و برندهای تجاری.
در حال حاضر بیش از 2.3 میلیارد کاربر فعال در شبکه های اجتماعی وجود دارد که این موضوع، باعث می شود شبکه های اجتماعی به بخشی غیرقابل اجتناب و جداناپذیر از استراتژی بازاریابی شما تبدیل شوند. برخلاف گذشته که در آن بازاریابان کورکورانه تبلیغات می کرده و به بهترین اتفاقات امیدوار بودند، شبکه های اجتماعی به شرکت شما فرصتی می دهند تا دنیای واقعی با مشتریان واقعی و مخاطب هدف خود درگیر شوید. شکایت مشتری؟ شما می توانید آن را حل کنید. نظرات مثبت مشتری؟ می توانید از کاربر تشکر کرده و یک هدیه یا تبلیغ برای او در نظر بگیرید.

به سادگی بودن در آنجا کافی نیست. شرکت شما برای رشد یک وفاداری نیاز به تعامل و تعامل دارد.

چیدن اهداف SMART برای شبکه های اجتماعی

چیدن-اهداف-SMART-برای-شبکه-های-اجتماعی

مهم‌ترین وجه هر استراتژی بازاریابی در شبکه های اجتماعی، چیدن اهدافی S.M.A.R.T (مشخص، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، واقع بینانه و به موقع) است. پست کردن عکسی کورکورانه در فضای شبکه های اجتماعی و انتظار برای دستیابی به فروش انبوه مانند آشپزی بدون استفاده از ترکیبات مناسب و انتظار برای پختن غذایی بی عیب و نقص و کامل است. با چیدن اهداف آن هم قبل از شروع، اندازه گیری موفقیت یا عدم موفقیت به مراتب آسان‌تر است. این اهداف همیشه بر پول یا بازده سرمایه گذاری متمرکز نشده و نباید هم باشند. بازاریابی شبکه های اجتماعی بیشتر به دنبال فروش و ارائه راه حل برای مشکلات است.

5 هدف از بازاریابی شبکه های اجتماعی

1. آگاهی از برند (brand awareness)

آگاهی از برند

آگاهی از برند در یک کلام: برقراری ارتباط میان برند شما برای خریداران بالقوه

این به معنای پست کردن محتوایی به روز و جذاب و البته به طور مرتب است که به سؤالاتی که مشتریان شما می پرسند پاسخ می دهد. این محتوا شامل لینک هایی به پست های وبلاگ، اینفوگرافیک ها، آمار و مقالات مرتبط می باشد. اما فراموش نکنید که با ارسال عکس از کارمندان، دفتر و رویدادهای شرکت به کاربران خود در شبکه های اجتماعی نشان دهید که برند شما متشکل از چه کسانی است. همچنین در این میان می توانید از پست های مرتبط و کمی طنزگونه استفاده کنید؛ پست هایی که به گونه ای به برند شما  – صنعت، مشکلات و … – مرتبط می شود. این کار به ایجاد ارتباط با مشتریان کمک می کند.
چک لیست آگاهی از برند:

تعامل کاربران در شبکه های اجتماعی خود را افزایش دهید.
تعداد دنبال کنندگان (فالوئر ها) در شبکه های اجتماعی خود را افزایش دهید.
تعداد لایک ها در شبکه های اجتماعی خود را افزایش دهید.
تعداد به اشتراک گذاری ها در شبکه های اجتماعی خود را افزایش دهید.

نمونه ای از  هدف S.M.A.R.T:

در پایان هر ماه 1000 دنبال کننده در اینستاگرام اضافه کنید.

2. بهبود روابط عمومی

بهبود روابط عمومی

با پیگیری موارد نارضایتی از شرکت، می توانید دریابید که مشتریان در مورد برند شما چه می گویند و به شکایات به موقع پاسخ دهید. در حقیقت، طبق گزارش شبکه های اجتماعی، هنگامی که شرکت ها به درخواست های خدمات مشتریان خود از طریق شبکه های اجتماعی پاسخ گو می شوند ، این مشتریان در نهایت 20٪ – 40٪ بیشتر برای شرکت عایدی خواهند داشت. پاسخگویی سریع و حل مشکلات به شما این امکان را می دهد تا از شکایت در مقیاس بزرگ در امان مانده و وفاداری به برند را در مشتریان خود ایجاد کنید.
چک لیست بهبود روابط عمومی:
بهبود روابط با مشتریان
تسهیل نارضایتی مشتریان شاکی
بهبود رتبه بندی شرکت از نظر مشتریان
بالا بردن میزان رضایتمندی مشتریان از طریق کامنت ها

نمونه ای از هدف S.M.A.R.T:
در طول سه ماه، 10 نظر 5 ستاره از سوی کاربرانتان در گوگل برای خود ثبت کنید.

3. گرد هم آوردن مشتریان وفادار در یک انجمن

گرد هم آوردن مشتریان وفادار در یک انجمن

وفاداری به برند همواره یکی از مهمترین عوامل رشد بلند مدت بوده است. در گذشته، شرکت ها به بازاریابی دهان به دهان اکتفا می کردند. اکنون، شبکه های اجتماعی بسترهای کاملاً جدیدی را ارائه می دهند که در آن وفاداری به برند می تواند با هزاران نفر در کوتاه ترین زمان به اشتراک گذاشته شود.

به عنوان مثال، با افزایش تعداد عکس های غذا در شبکه های اجتماعی، رستوران ها تصمیم گرفتند برای کسانی که عکس غذای خود را در شبکه های اجتماعی پست می‌کنند، تبلیغات و تخفیف های ویژه ای به عنوان جایزه پیشنهاد دهند. این امر باعث می‌‍‌شود که آن رستوران در معرض نمایش کاربران دیگر (احتمالا مرتبط) قرار گرفته و بدین ترتیب مشتری احساس اتصال و ارتباط با رستوران کند.
چک لیست گرد هم آوردن مشتریان وفادار در یک انجمن:

تعامل کاربران در شبکه های اجتماعی خود را افزایش دهید.
تعداد دنبال کنندگان (فالوئر ها) در شبکه های اجتماعی خود را افزایش دهید.
تعداد لایک ها در شبکه های اجتماعی خود را افزایش دهید.
تعداد به اشتراک گذاری ها در شبکه های اجتماعی خود را افزایش دهید.

نمونه ای از S.M.A.R.T. هدف:

طی سه ماه، هر هفته 10 نفر شما را در اینستاگرام منشن (تگ) کنند.

4. تحقیق و توسعه

تحقیق و توسعه

با تعامل مداوم با مشتریان، شرکت شما می تواند از مورد مشکلات پیش روی خود به روز شده و راه حل‌هایی جدید برای آن‌ها ارائه دهد. به همان اندازه مهم، رقیبان خود را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید تا ببینید که چگونه مشتریان خود را درگیر می کنند؛ در صورت بروز هر گونه شکایتی، چگونه با آن برخورد و اگر محصول جدیدی روانه ی بازار کرده اند، چه تبلیغاتی برای آن انجام می‌دهند. برای ردیابی رقبا باید بر اساس کلمات کلیدی خاص رقبای تان، فید صفحات شبکه های اجتماعی را مو به مو بگردید.
چک لیست تحقیق و توسعه:

پیگیری حضور رقبا در رقابت
تعامل کاربران در شبکه های اجتماعی خود را افزایش دهید.
در مشکلات مشتریان خود عمیقا وارد شده و مشکلات شان را حل کنید.

نمونه ای از هدف S.M.A.R.T.:

هر  ماه، 10 مشتری را از طریق کانال‌های مختلف در شبکه های اجتماعی پیگیری کرده و مشکلاتشان را جویا شوید؛ این کار را به مدت سه ماه انجام کنید.

5. هدایت میزان فروش و لیدها (سرنخ هایی مه ممکن است در آینده منجر به فروش شود)

هدایت میزان فروش و لیدها

اگر از شبکه های اجتماعی برای دستیابی به تبلیغات و فروش استفاده نمی کنید، پس در این صورت از شبکه های اجتماعی به درستی استفاده نمی کنید. این همان چیزی است که بیشتر شرکت‌ها برای بار اول تلاش می کنند، اما متوجه نمی شوند که بدون صرف وقت برای چهار هدف اول، بعید است رشد فروش چندانی پیدا کند.
شبکه های اجتماعی فرصتی مناسب برای تعامل با مشتریان بالقوه، چه در سطح شخصی و چه در سطح سازمانی، برای ارزیابی نقاط درد و مشکلات آن‌ها و درک اصول فرهنگی شرکت آن‌ها فراهم می کند. این دانش بر خلاف یک تماس سرد، امکان برقراری تماسی گرم را در اولین تعامل امکان پذیر می کند.
چک لیست چک لیست:

افزایش ترافیک وب سایت
افزایش نرخ کلیک (CTR)
افزایش فرخوان (CTA)
افزایش تعداد صفحات فرود یا لندینگ پیج
نمونه ای از S.M.A.R.T. هدف:

در پایان سال به صورت میانگین 5٪ نرخ کلیک خود را از طریق شبکه های اجتماعی بالا ببرید.

استفاده از بازاریابی شبکه های اجتماعی برای رشد کسب و کار خود

استفاده از بازاریابی شبکه های اجتماعی برای رشد کسب و کار خود

بازاریابی شبکه های اجتماعی رویکردی چند وجهی بوده که در صورت استفاده صحیح از آن، می تواند با ایجاد آگاهی از برند، تعامل با مشتریان و پیدا کردن مشتری جدید، به رشد تجارت شما کمک کرد. از آنجایی که حضور در همه ی شبکه های اجتماعی کاری غیر ممکن است، به همین دلیل باید کانال های شبکه های اجتماعی را پیدا کنید که مناسب برای شرکت و برند شما باشند. به عنوان مثال ، 90٪ از کاربران اینستاگرام جوان تر از 35 سال هستند؛ اما حتی اگر این بازار، بازار هدف شما هم باشد، این بدان معنا نیست که اینستاگرام کانال مناسب برای برند شماست.
سازمان شما باید اهداف S.M.A.R.T. خود را تنظیم کند. با استفاده از این چینش، می توان اهداف، موفقیت‌ها و شکست‌ها را به درستی سنجید. بیشتر اوقات – نه به خصوص در ابتدا – بهتر است روی تعامل و حضور تمرکز کنیم. اگر بتوانید به سرعت محصول خود را بفروشید، ممکن است قبل از شروع، کشش را از دست بدهید. از دانش و تخصص خود برای ارائه راه حل هایی برای مشکلات استفاده کرده و شرکت خود را به عنوان یک مشاور قابل اعتماد معرفی کنید که مردم مایل به خرید از آن هستند.

مقالات مرتبط
کسب و کار

5 کاری که افراد خلاق می‌کنند

1 Mins read
از خلاق ترین افراد جهان چه می توانید بیاموزید؟ در حالی که برخی از این تکنیک ها ممکن است به نظر کمی…
اینستاگرامشبکه‌های اجتماعی

بهترین ایده‌های سال 2020 برای نوشتن بیو اینستاگرام

1 Mins read
قبل از اینکه شروع به نوشتن بیو اینستاگرام خود کنید، ابتدا بایستی از اهمیت بیو اینستاگرام خود مطلع شده تا بتوانید در…
اینستاگرامشبکه‌های اجتماعی

چگونه یک محتوای عالی در اینستاگرام به اشتراک‌ بگذاریم؟

1 Mins read
همانطور که در مقاله ی چطوری از اینستاگرام برای رشد کسب و کارمان استفاده کنیم؟ – راهنمای 6 مرحله ای کاربردی به…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *