روش های مختلف زیادی برای آموزش به دانش آموزان وجود دارد اما اگر شما به عنوان یک معلم واقعاً می خواهید آنها با درس شما ارتباط برقرار كنند و صرفا یک سری حقایق علمی یا اعداد را به خاطر نسپارند، یكی از بهترین راه های آموزش دادن به آن ها، شرکت دادن آن ها در فعالیت های تعاملی در كلاس است. فعالیت های تعاملی در کلاس به فعالیت هایی گفته میشود که از ارتباط یک طرفه (معلم محور یا دانش آموز محور) معلم با دانش آموزان و یادگیری فردی آن ها صرفه نظر کرده و تنها به دنبال راهی برای درگیر کردن هر چه بیشتر آن ها با دروس و مطالب آموزشی و کاربردی است. انجام فعالیت های تعاملی در کلاس به دانش آموزان فضای درک مطالب و در نتیجه یادگیری در سطحی عمیق تر و یکپارچه تر را داده که این می تواند تجربه ی حضور در کلاس را به یک تجربه ی موفق تر و با ارزش تر تبدیل کند. حال که از ارزش و اهمیت انجام فعالیت های تعاملی در کلاس آگاهید، آیا می خواهید کلاس شما تعاملی تر و جذاب تر شود؟ پس با ما همراه باشید در این قسمت از 25 مورد از جدیدترین ایده های جذاب و خلاقانه برای جذاب تر کردن هر چه بیشتر کلاس درس تان!
برگزاری جلسات طوفان فکری گروهی یک روش فوق العاده موثر برای درگیر کردن گروهی دانش آموزان با آنچه که در حال یادگیری آن هستند، است؛ چراکه به جای فکر کردن انفرادی به آن پشت نیمکت خود، میتوانند با در میان گذاشتن آن با دوستان و همکلاسی های خود طیف ایده پردازی خود را گسترده تر کنند که این موضوع خود به آن ها در درک بهتر و بیشتر آن موضوع و کسب دیدگاه های جدیدی در خصوص آن کمک میکند.
قصد گرفتن آزمون از دانش آموزان را دارید؟ به جای این که دانش آموزان خود را مجبور به دوره کردن دروس به صورت انفرادی کنید، یک مشکل (که با استفاده از دانش آموخته شده به دانش آموزان در طول کلاس قابل حل باشد) را با آن ها در میان گذاشته و از آن ها بخواهید تا با استفاده از دانش فراگرفته شده، آن را حل کنند (اصطلاحا به این بازی نمایشی، بازی جئوپاردی گفته میشود)؛ چرا که این روش بهتری برای آزمودن آن هاست. شرکت کردن در چنین بازی هایی نه تنها کل کلاس را درگیر حل و در نتیجه بازی میکند بلکه بسیار سرگرم کننده تر هم خواهد بود – و هنگامی که یادگیری سرگرم کننده باشد، دانش آموزان بیشتر درگیر میشوند.
شما می توانید از دانش آموزان خود بخواهید که مقاله ای درباره ی یک چهره تاریخی بنویسند؛ و یا اگر می خواهید این روند تعاملی تر شود، می توانید از آن ها بخواهید تا در نقش آن شخصیت تاریخی ظاهر شوند.
از شاگردان خود بخواهید تا مانند آن شخصیت تاریخی لباس پوشیده و به صورت یک شخصیت نماشی برای کلاس نمایش اجرا کنند. این روش ها درست به همان میزان تحقیق و نوشتن مقاله، آمادگی می طلبد – اما از آنجایی که دانش آموز باید در نقش شخصیت تاریخی فکر کرده و ارتباط برقرار کند، درک عمیق تر و بهتری از موضوع پیدا خواهد کرد.
دانش آموزان زمانی که میتوانند یک موضوع را به زندگی شخصی و هر روزه ی خود ربط دهند، بهتر میتوانند درک عمیقی از آن مفهوم کسب کنند. اگر در حال تدریس مفهومی به دانش آموزان خود هستید که واقعاً قصد دارید آن ها آن را درک کنند، چه روشی بهتر از ربط دادن آن به زندگی آن ها؟ از آن ها بخواهید که نمونه های مربوط با موضوعی که شما به آن ها آموزش داده اید را در زندگی خود و به ویژه سرگرمی های خود پیدا کرده و به کلاس ارائه کنند.
به عنوان مثال، آیا دانش آموزان شما در کلاس تاریخ، درباره دولت های فاسد در دوره های مختلف آموخته اند؟ از دانش آموزان خود بخواهید تا نمونه هایی از فسادهای مشابه در فیلم های مورد علاقه و برنامه های تلویزیونی خود را پیدا کرده و سپس شباهت ها را توضیح دهند. خلاصه اینکه از هر فرصتی استفاده کنید تا موضوعات مطرح شده در کلاس درس را به زندگی دانش آموزان روانه کنید.
یک دسته کارت، بغل درب کلاس خود قرار داده و روی هر کدام سوالی بنویسید. وقتی دانش آموزان وارد کلاس می شوند، از آن ها بخواهید یکی از کارت ها را به صورت اتفاقی برداشته، پاسخی برای آن نوشته و آن را به عنوان “بلیط ورود” خود به کلاس روی میز شما قرار دهد.
سوال باید با درس روز مرتبط باشد؛ برای مثال “در ادامه ی انجام تکالیف شب گذشته، نظر شما در مورد X چیست؟” یا “در ادامه ی مطالعه مطالب درسی کلاس امروز، کدام بخش ها به نظر شما نیاز به توضیح بیشتر دارد – و می خواهید که امروز به آن پرداخته شود؟”
این فعالیت نه تنها دانش آموزان شما را از دقیقه ای که وارد کلاس می شوند درگیر کلاس می کند بلکه بینش های ارزشمندی را نیز در اختیار شما قرار داده که می توانید از آن ها برای پیشبرد برنامه درسی روز استفاده کنید.
هنگامی که دانش آموزان شما در حال آماده شدن برای ترک کلاس هستند، از آن ها بخواهید که دوباره همین کار را انجام دهند – این بار با بلیط های خروج.
مفهومی مشابه “بلیط ورود” برای “بلیط خروج” هم کاربرد دارد. در مورد درس روز، هر گونه سؤالی که ممکن است داشته باشند و یا بازخوردی کلی از کلاس از آن ها سؤال کنید – سپس بلیط های آن ها را قبل از اینکه روانه ی خانه هایشان شوند، جمع کنید. مرور بلیط های خروج آن ها به شما در نحوه چینش برنامه درسی روز بعد به شما کمک میکند.
اگر می خواهید یک محیط کلاس تعاملی ایجاد کنید، دانش آموزان شما باید احساس راحتی کرده و به راحتی آماده ی شرکت در فرآیند یادگیری باشند؛ و چه روشی بهتر از استفاده از فعالیت های یخ شکن برای شرکت دادن آن ها؟ (اگر تابحال ندریس و یا سخنرانی کرده باشید، میدانید که در ابتدا دانش آموزان/ شرکت کنندگان هیچ تمایلی از خود برای مشارکت در پرسش و پاسخ ها نشان نداده و به اصطلاح “یخ زده اند”.)
شروع روز با یک بازی یخ شکن سرگرم کننده یک روش عالی برای متمایل کردن دانش آموزان به شرکت در فعالیت های کلاسی باشد که این باعث می شود آن ها در طول روز در روند یادگیری کلاس بیشتر درگیر شوند.
فکر کردن یک بخش مهم از یادگیری است؛ اما گاهی اوقات، دانش آموزان ممکن است در دام بیش از حد فکر کردن گرفتار شوند که این موضوع در واقع می تواند امکان حضور ذهنی آن ها در کلاس را محدود کند.
از این رو تمرینات بداهه گویی بسیار مؤثر هستند؛ این تمرینات باعث می شوند دانش آموزان به جای گرفتار شدن در چرخه معیوب تفکر و تحلیل بیش از اندازه، به طور مستقل فکر کرده و در فرآیند یادگیری شرکت کنند. کلاس خود را با یک بازی بداهه سرگرم کننده شروع کنید تا دانش آموزان خود را برای مشارکت در فعالیت های کلاسی آماده کنند — یا یک گام فراتر روید و مستقیماً آن را با درس ترکیب کنید (به عنوان مثال، از دانش آموزان خود بخواهید تا درباره ی این که یک رویداد مهم تاریخی چگونه ممکن است تا سالیان دراز ادامه داشته باشد، فکر کرده و نظرات خود را با هم کلاسی های خود در میان بگذارند) .
یادگیری و حل مشکلات پیچیده از بسیاری جهات مانند یک معما است. پس چرا این مفهوم را با زندگی دانش آموزان خود ترکیب نکنید؟
با استفاده از روش حل مسئله به روش جیگسا، دانش آموزان برای حل یک مشکل پیچیده به گروه های مختلف تقسیم میشوند. هر دانش آموز یک بخش از مشکل را حل می کند (هر بخش از مشکل، یک قطعه از پازل در نظر گرفته میشود) و سپس اعضای تیم دور هم جمع شده تا تمام قطعات را جمع آوری کرده و کل مشکل را (یا کل پازل را) حل کنند.
این تمرین به دانش آموزان شما نگاهی خرد و کلان در مورد چگونگی حل مشکلات چالش برانگیز می دهد – بعلاوه آن ها یاد میگیرند که چگونه به روشی تعاملی و گروهی برای حل مسئله تلاش کنند.
بخش بزرگی از موفقیت آمیز بودن حل مسئله به روش جیگسا، پیگیری بخش های متغیر پروژه (یا معما) است. به دانش آموزان خود کمک کنید تا بخش های مختلف پازل را کنار هم قرار داده و با یکی از الگوهای برنامه ریز ویبینو آن ها را سازماندهی کنید.
بیشتر دانش آموزان درباره آنچه که در حال یادگیری آن هستند، نظری منحصر بفرد دارند. اما هیچ مسئله ای کاملاً یک بُعدی نیست و این تمرین می تواند به دانش آموزان شما کمک کند تا هر دو بُعد یک مسئله پیچیده را ببینند.
با استفاده از تمرین خوشبینانه/ بدبینانه، شما به یک دانش آموز اجازه می دهید تا موافق با یک موضوع خاص (خوش بین) نظرات خود را بیان کرده و دیگری را که نظراتی مخالف با همان موضوع خاص (بدبین) دارد، به بحث دعوت میکنید. سپس، هر یک از دو دانش آموز یک بُعد از مسئله را مورد بحث قرار داده و در ادامه یک بحث کلی در کلاس بالا می گیرد.
این تمرین نه تنها کل دانش آموزان کلاس را در بحث مشارکت می دهد بلکه نشان می دهد که تعداد کمی از موضوعات کاملاً سیاه و سفید هستند (کاملا خوب یا کاملا بد) – درسی که برای آن ها چه در داخل و چه در خارج از کلاس بسیار مفید خواهد بود.
برخی دانش آموزان در بخش های مشخصی سرآمد هستند در حالی که ممکن است برخی دیگر در همان بخش ها کمی ضعیف باشند. برگزاری جلسات دوره ای و درس خوانی همسالان می تواند روشی عالی جهت تشویق دانش آموزان برای کمک به دیگر دانش آموزان باشد – بعلاوه این روشی فوق العاده مفید برای تقویت تعامل و همکاری در کلاس نیز به شمار میرود.
فراموش نکنید که دائما باید بر دانش آموزان خود نظارت داشته باشید. خیلی مهم است که جلسات دوره ای و درس خوانی همسالان برای هر جفت دانش آموزان (هم قوی و هم نیاز به بهبود) مفید بوده – و به یک “زورگویی یکطرفه” یا “بی اعتنایی از سوی دیگر” تبدیل نشود.
برای اینکه جلسات دوره ای و درس خوانی همسالان موفقیت آمیز باشد، دانش آموزان نیاز به ساختار دارند. با استفاده از تمپلیت های work sheet (صفحه کاغذی که روی آن میزان و ساعات کار روزانه را یادداشت می کنند) ویبینو به دانش آموزان خود کمک کنید تا بتوانند در این کار موفق تر و موثرتر باشند.
شما معلم هستید اما لازم نیست که همیشه این شما باشید که در کلاس درس تدریس میکند.
اجازه دادن به دانش آموزان برای عهده داری کلاس و آموزش به بقیه دانش آموزان، روشی فوق العاده موثر برای ایجاد فضایی تعاملی در کلاس است. بعلاوه، تدریس درس (در مقابل مطالعه صرف درس) دانش آموزان را وادار می کند تا با روشی متفاوت و جدید با مطالب درگیر شوند – که خود می تواند فرآیند یادگیری را عمیق تر کند.
همانطور که میدانید، شما برای اینکه بتوانید در کلاس درس موثر باشید به یک برنامه درسی نیاز دارید؛ و اگر دانش آموزان شما قصد دارند در کلاس شما تدریس کنند، در این صورت آن ها نیز به یک برنامه درسی نیاز خواهند داشت! نگران نباشید، ویبینو اینجاست تا با یکی از الگوهای برنامه درسی خود، به شما و دانش آموزان تان کمک کند.
بدیهی است که این ساختار بوده که راهبر کلاس است اما گاهی اوقات، فقدان ساختار دقیقاً همان چیزی است که دانش آموزان شما برای تعامل و رسیدن به اوج خلاقیت به آن نیاز دارند.
به دانش آموزان خود یک تمرین مقاله نویسی آزاد بدهید. یک تایمر تنظیم کنید (بین 5 تا 15 دقیقه به طور معمول یک بازه زمانی مناسب است) و بی درنگ از آن ها بخواهید هر آنچه را که می خواهند در مورد موضوع مربوطه بنویسند. سپس، از آن ها بخواهید تا تجربات شان و در صورت تمایل، بخشی از نوشته های خود را با شما و بقیه به اشتراک بگذارند.
چنین جلسه ی خلاقانه ی بی انتهایی، یک روش عالی برای درگیر نگه داشتن دانش آموزان و ایجاد یک فضای کلاس تعاملی در فرآیند یادگیری است.
ایجاد انگیزه در دانش آموزان می تواند در ایجاد یک کلاس تعاملی بسیار موثر باشد.
معمایی – مرتبط با برنامه درسی فعلی خود – را مقابل کلاس قرار دهید – و به اولین دانش آموز (یا دانش آموزان) که توانستند آن را حل کنند، یک جایزه بدهید. بنابراین برای مثال، اگر شما به دانش آموزان جوان تر خود ریاضیات پایه را آموزش می دهید (مانند جمع و ضرب)، یک ظرف شیشه ای بزرگ را با آب نبات پر کنید و از آن ها بخواهید که بررسی کنند که چند قطعه آب نبات در ظرف وجود دارد. سپس، هر کسی که برنده شد، ظرف شیشه ای و آب نبات ها متعلق به اوست!
پازل با جایزه نه تنها یک فرصت یادگیری تعاملی ایجاد می کند بلکه از آن جایی که امکان رساندن دانش آموز به جایزه را فراهم میکند، باعث می شود آن ها بیشتر درگیر شوند.
دانش آموزان شما باید بتوانند آنچه را که می آموزند به زبان خودشان خلاصه کنند؛ و اگر آن ها واقعاً مفهوم را درک کرده باشند، باید بتوانند این کار را به طور دقیق و درست انجام دهند.
از دانش آموزان خود بخواهید یک “ارائه آسانسوری” در حد 2 دقیقه یا کمتر درباره ی برنامه درسی فعلی شما آماده کنند. سپس، از آن ها بخواهید تا همان را در کلاس ارائه دهند.
این کار نه تنها باعث تقویت یادگیری درس می شود بلکه فرآیند یادگیری را نیز تعاملی تر می کند؛ اما اگر متوجه ناراحت بودن و سختی کشیدن دانش آموزان خود در این فرآیند شدید، توجه کنید امکان دارد که آن ها حقیقتا مفهوم را درک نکرده باشند – در نتیجه می توانید برنامه درسی خود را براساس آن تنظیم کنید.
آیا واقعاً میخواهید مطمئن شوید که دانش آموزان شما آنچه را که به آن ها می آموزید به طور قطع درک می کنند؟ در این صورت از آن ها بخواهید تا آن را ترسیم کنند.
به واسطه ی این روش، شما میتوانید از درک یا عدم درک مطلبی که در حال تدریس آن هستید از سوی دانش آموزان خود اطمینان حاصل کنید — و این کار بلافاصله درس را جذاب تر می کند.
علاوه بر ترسیم مفهوم، شما میتوانید از دانش آموزان خود بخواهید تا آنچه را که شما در حال تدریس آن هستید، برای شما به صورت نمایش اجرا کنند. مجدداً، این کار به شما این امکان را می دهد تا مطمئن شوید که آیا آن ها واقعاً در حال درک محتوا هستند یا نه – بعلاوه؛ اجرای نمایش، آن ها را از صندلی های خود بلند کرده و با درس درگیر می کند.
به دنبال یکی از بهترین راه ها برای تعامل بیشتر با کلاس خود هستید؟
در این صورت با سایر کلاس ها به تعامل کردن بپردازید!
با یک معلم در مدرسه دیگری شریک شوید و یک بحث اسکایپی راه بیاندازید؛ جایی که دانش آموزان شما و دانش آموزان کلاس های دیگر (که می تواند در شهر، ایالت یا حتی کشور دیگری باشد) بر سر موضوع مشترکی که هر دو آن ها در حال یادگیری آن هستند، صحبت می کنند. دانش آموزان شما نه تنها از تعامل با کلاس های دیگر بلکه – به عنوان یک نسل زرنگ و دانا از نظر فناوری – از داشتن اسکایپ در ساعات مدرسه هیجان زده می شوند!
به دانش آموزان خود کمک کنید تا با فکر کردن در مورد آینده، حدس بزنند که در جلسات آتی چه چیزی خواهند آموخت. برای راهنمایی تفکرات شان می توانید به آن ها راهنمایی های کوچکی کنید و یا اینکه سعی کنید براساس آنچه که به تازگی آموخته اند، آنچه را که در راستای این مسیر آموزشی خواهد بود، در ذهن آن ها نتیجه گیری هایی شکل گیرد. این کار نه تنها یک فعالیت کلاس تعاملی مفید و عالی است بلکه می تواند به دانش آموزان شما در پرورش مهارت های استدلال و تفکر انتقادی نیز کمک کند!
دانش آموزان مایلند تا مالک چیستی و چگونگی یادگیری شان باشند؛ و طوفان فکری آموزشی روشی عالی برای دادن این حس مالکیت به آن هاست.
یک طوفان فکری با دانش آموزان خود بر سر اینکه دوست دارند شما چه چیزی به آن ها آموزش داده و چگونه این کار را انجام دهید راه بیندازید. تمام ایده های آن ها را پیگیری کرده و سعی کنید آن ها را در برنامه های درسی خود مشارکت دهید. هنگامی که دانش آموزان می بینند که ایده های شان در حال اجرایی شدن است، بیش از پیش با درس درگیر می شوند – و احساس می کنند که آن ها بخشی حقیقی از اجرای این درس بودند.
با تمپلیت های سازمان دهنده ویبینو به راحتی میتوانید تمام ایده های دانش آموزان خود را سازماندهی کرده و آن ها را در برنامه های درسی خود پیاده سازی کنید.
اگر نیاز به مرور جهت آمادگی برای آزمون هستید، یک دور “رولت سؤال” میتواند روشی عالی (و تعاملی!) برای آماده سازی دانش آموزانتان باشد.
از همه ی دانش آموزانتان بخواهید تا یک سؤال مرتبط با آزمون را بر روی یک کاغذ بنویسند. همه ی بریده های کاغذ را درون یک ظرف قرار داده، آن را تکان دهید و سرتاسر اتاق دست به دست بچرخانید. به هر سوالی که دانش آموز از ظرف بیرون می کشد باید پاسخ دهد. اگر به درستی جواب ندهند، باید برگه ی سوال را به دانش آموز بعدی بدهند.
ظرف تا زمانی که به تمام سوالات پاسخ داده شود دست به دست چرخانده میشود. این تمرین، نه تنها یک بازی سرگرم کننده و تعاملی جهت آماده سازی دانش آموزان برای شرکت در امتحانات است، بلکه از آنجایی که برگه های داخل ظرف سوالات برخی دیگر از دانش آموزان بوده، در نتیجه بقیه ی افراد را در فرایند یادگیری درگیر میکند (در ضمن ایده های خوبی برای سوالات امتحانی می تواند در میان این برگه ها باشد!).
بردن دانش آموزان خود به یک سفر مرتبط میتواند یکی از بهترین راه های یادگیری تعاملی باشد چرا که موضوع مورد آموزش را در زندگی آن ها ترکیب میکند.
به دنبال راه هایی برای تدریس در خارج از کلاس باشید. آیا دانش آموزان شما در مورد دولت محلی در حال آموزش دیدن هستند؟ پس یک سفر مرتبط به تالار شهر ترتیب دهید تا آن ها بتوانند دولت محلی را در دنیای واقعی ببینند. آیا درس بعدی شما در مورد زیست شناسی حیوانات است؟ در این صورت یک سفر به باغ وحش برنامه ریزی کنید تا آن ها بتوانند آن حیوانات را بصورت فیزیکی ببینند و در صورت امکان، لمس کنند.
به دنبال برنامه ریزی سفر برای کلاس خود میگردید؟ از تمپلیت های چک لیست ویبینو استفاده کنید تا به شما در طراحی یکی از بهترین چک لیست های ممکن برای این کار کمک کند.
گاهی اوقات، ترتیب دادن یک سفر مرتبط برای دانش آموزان شما از نظر منطقی امکان پذیر نیست. در این صورت، اگر نمی توانید یک سفر مرتبط برای پشتیبانی از یک درس خاص را ترتیب دهید پس به این فکر کنید که چگونه میتوانید سفر مرتبط را به کلاس خود بیاورید.
طبق مثال مورد 23 – که برای درس دولت محلی که قبلاً ذکر شد – بررسی کنید آیا امکان حضور شهردار یا برنامه ریز شهر در کلاس شما وجود دارد تا بتواند با دانشجویان شما کمی پرسش و پاسخ انجام دهد. برای آموزش زیست شناسی حیوانات، با باغ وحش تماس بگیرید و ببینید که آیا آن ها می توانند یک متخصص حیوانات – و چند نمونه حیوان عجیب و غریب – برای دیدار با بچه ها ارسال کنند.
آیا می خواهید دانش آموزان شما بر سر یادگیری قمار کنند؟ سپس مطمئناً مایل به امتحان این فعالیت تعاملی در کلاستان خواهید بود.
دوازده فعالیت کلاسی را انتخاب کرده و به هر کدام یک عدد از 1 تا 12 اختصاص دهید. سپس از یک دانش آموز بخواهید تا تاس بریزد. تاس هر عددی را که نشان دهد، کلاس بایستی فعالیت مربوطه را انجام دهد.
اگر می خواهید در یادگیری به دانش آموزان خود احساس مالکیت بدهید، از آن ها بخواهید در انتخاب فعالیت ها به شما کمک کنند. و اگر واقعاً می خواهید دانش آموزان خود را هیجان زده کنید، یکی از فعالیت های کلاسی را سرگرم کننده کنید؛ مثلا 30 دقیقه وقت آزاد یا برنامه ریزی سفر مرتبط!
“بازی سوالات” یک بازی هیجان جالب در سفرهای طولانی جاده ای است – و می تواند (و باید!) یکی از بازی های جالب محیط های تعاملی کلاس درس هم باشد.
از دانش آموزان بخواهید که به نوبت یک شخص، مکان یا یک چیز را انتخاب کنند – سپس، از بقیه کلاس بخواهید با سؤال پرسیدن از آن، جواب هر 3 سوال را دریابند. شما می توانید از دانش آموزان بخواهید که یک شخص، مکان یا چیز مربوط به درس روز – یعنی درباره ی یک موضوع خاص – را انتخاب کنند؛ به طور کلی، انتخاب موضوعیت سوالات در این بازی می توانید بی انتها و آزاد باشد. به هر حال، این بازی یک سرگرمی باحال و تعاملی برای کل کلاس است.
کلاس تعاملی کلاسی است که در آن دانش آموزان خیلی بیشتر از دیگر کلاس ها درگیر فرآیند یادگیری هستند؛ و اکنون که شما 25 فعالیت جذاب در دست دارید تا کلاس خود را به مکانی تعاملی تر برای دانش آموزان تبدیل کنید، تمام کاری که باید انجام شود چیست؟ از پشت سیستم خود بلند شوید و شروع به درگیر کردن و علاقمند کردن دانش آموزان خود به کلاس کنید!
همچنین، ما یک نسخه فوق العاده از ویبینو را به صورت رایگان در اختیار شما قرار داده ایم تا شما بتوانید به راحتی کلاس های خود را هیجان انگیزتر کنید!
پس منتظر چی هستی؟!
ویبینو پلتفرم آنلاین طراحی گرافیک است که شما بدون نیاز به دانش طراحی به راحتی میتوانید طرحهای گرافیکی خود را برای شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، لینکدین، توئیتر و غیره طراحی کنید و از مخزن بزرگ طرحهای آماده ویبینو استفاده کنید
همین حالا طراحی کن!