Site icon مجله تخصصی ویبینو

5 نکته ساده برای بهبود طراحی محتوای خود

5 نکته ساده برای بهبود طراحی محتوای خود

 

65% مردم، بصری هستند؛ به این معنا که شما می‌توانید تنها با طراحی یک طرح جذاب و گیرا، به مخاطب خود مطالبی را بیاموزید! اما …

در ویبینو ما می دانیم که طراحی خوب می تواند برای مبتدیان چالش برانگیز باشد، به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا با ارائه یک راهنمای ساده و کوتاه در قالب 5 نکته، به شما کمک کنیم تا بتوانید به راحتی طراحی محتوای خود را بهبود ببخشید.

1. تناسب و استفاده از رنگ ها

تناسب-و-استفاده-از-رنگ-ها

انتخاب رنگ های مناسب برای طراحی محتوا می‌تواند خیلی مهم باشد؛ شما باید رنگ هایی را انتخاب کنید تا طراحی های شما را جذاب تر کند نه اینکه آن‌ها را بی ارزش و غیر حرفه ای نشان دهد.

به عنوان مثال، ترکیب رنگ‌هایی که شما انتخاب می کنید باید مکمل یگدیگر بوده و از طرفی دیگر، میان عناصر طراحی و پیش زمینه ای که این عناصر روی آن‌ها قرار می گیرد، تضاد چشم نوازی وجود داشته باشد. برای انجام این کار، شما باید یک پالت رنگی مناسب را  بسته به محتوا،  موضوع و مخاطب خود – انتخاب و سپس رنگ عناصر طراحی خود را یک به یک با استفاده از این طیف رنگی جلا ببخشید.

پس از انتخاب پالت رنگی خود، از تضاد میان عناصر (مانند متن یا شکل) و پس زمینه – آن هم به میزان کافی –  اطمینان حاصل کنید؛ این تضاد رنگی میان عناصر به مخاطب شما کمک می‌کند تا بتواند به راحتی طرح شما را بخواند. تحت هیچ شرایطی این موضوع را نادیده نگیرید!

2. استفاده از حاشیه و فاصله گذاری

استفاده از حاشیه و فاصله گذاری – به میزان لازم – کلید دوم در طراحی یک طرح جذاب به شمار می‌رود. اینکه شما چگونگه عناصر طراحی خود را سازماندهی می‌کنید، بخشی اساسی از طراحی یک طرح خلاقانه محسوب می‌شود.

یک بوم سفید و خالی از هر طراحی ای را تجسم کنید؛ ببینید که شما چگونه می خواهید عناصر خود را در فضای این قاب به کار ببرید و سپس به مسیری که در آن می‌خواهید حرکت کنید فکر کنید: آیا به نظر خوب می رسد؟ آیا طراحی شما به راحتی قابل درک است؟ اگر جواب شما منفی است، پس کاری کنید تا جواب “بله” شود!

به عنوان یک اصل اساسی، اصول مجاورت (Proximity) و هم ترازی (Alignment) را همیشه به یاد داشته باشید؛ برای ایجاد هر چهارچوب و نظمی در طراحی باید از این 2 اصل پیروی کرد.

و همانطور که بوم طراحی خود را تجسم می کنید این نکته را هم در پس ذهن خود داشته باشید که “ما عناصر مشابه را به عنوان یک دسته به یکدیگر نزدیک و عناصر متفاوت را به عنوان دسته هایی متفاوت از یکدیگر دور می‌کنیم.”

3. استفاده از تایپوگرافی

نمی‌توان هر فونتی را با هر مدل پس زمینه یا نوع طراحی ای استفاده کرد؛ استفاده از عناصر نامرتبط، طراحی را غیر حرفه ای نشان می‌دهد. برخی از فونت های ضخیم (بولد) برای طرح های ظریف بسیار مناسب و جالب توجه هستند؛ این در حالی است که برخی از فونت های نازک برای یک طرح نتراشیده و خشک نمی‌توانند یک فونت مناسب به نظر برسند.

به عنوان یک قاعده، در هر طراحی حداقل 3 فونت مختلف را امتحان کرده و مواردی را که با محتوای طراحی شما سازگاری ندارند، حذف کنید.

حواستان باشد که در استفاده از این کار زیاده روی نکنید؛ توصیه می کنیم در صورت لزوم در هر طراحی حداکثر از دو فونت مختلف استفاده کنید، در غیر این صورت طراحی شما به یک طرح آشفته و شلوغ، غیر حرفه ای و ناخوانا تبدیل می‌شود.

4. هم ترازی (Alignment)

اینکه شما چگونه محتوای خود را تراز بندی می‌کنید همان چیزی است که می تواند باعث جذب کردن مخاطب به طراحی شما یا پرت کردن حواس او از طرح تان شود. سعی کنید طراحی خود را از مرکز صفحه آغاز و رفته رفته آن را شاخ و برگ دهید.

متن و عناصر اصلی خود را – همان چیزهایی که می‌خواهید مخاطب در اولین نگاه به طراحی شما به آن‌ها نگاه کند – در مرکز طراحی نگه دارید؛ در این میان، حواستان باشد اصل نزديكی را فراموش نکنید.

5. استفاده از عناصر بصری (ویژوال)

استفاده از عناصر بصری یک روش عالی برای پشتیبانی از پیام خود در طراحی است. هنگامی که احساس می کنید طراحی شما بیش از حد خسته کننده شده یا به خودی خود نمی‌تواند پیام شما را به مخاطب منتقل کند، می توانید از عناصر بصری برای غنی سازی طرح خود استفاده کنید.

این نکته ی مهم را فراموش نکنید که در کنار استفاده از عناصر بصری، هماهنگی طراحی خود میان پس زمینه، رنگ ها، متن ها و عناصر را حفظ کنید. همچنین به یاد داشته باشید که آن‌ها را طبق اصول مجاورت و هم ترازی – که قبلاً در مورد آنها صحبت کردیم – در طراحی خود بچینید.

چطور بود؟ نکاتی که در بالا گفته شد، برایتان مفید بود؟ اگر فکر می‌کنید ایده های دیگری دارید، لطفاً آن‌ها را از طریق کامنت در زیر با ما در میان بگذارید!