ما خیلی خوش شانسیم که در دوره ای زندگی می کنیم که طراحی مدرن دارای سبک های مختلف و متنوعی است؛ حالا که این همه گزینهی خلاقانه برای طراحی مدرن در دست داریم، چرا آن را با طراحی نوستالژی ترکیب نکنیم؟ این گونه میتوانیم ببینیم که بعضی از این سبک های امروزی که در طراحی به وفور از آنها استفاده میکنیم از کجا آمده و چرا ما امروزه از آن استفاده میکنیم. در این مقاله، ما به چهار سبک طراحی نوستالژی و ویژگی های کلیدی که باعث ماندگاری آنها شده خواهیم پرداخت. از آنجایی که اولین غارنشینان آثار برجسته ای از خود بر روی دیوار غارها به جا گذاشته اند، خواه ناخواه نسل بشر از آن در طراحی های بعدی خود تاثیر پذیرفته است. با گذشت زمان انسان مفاهیم طراحی را فراتر از شناخت اولیه خود از آن تکامل و گسترش داد؛ و اینک بریم سراغ اصل ماجرا – یعنی چهار سبک طراحی نوستالژی و ویژگی های کلیدی آن:
آرت نوو توانست با الهام از طبیعت و اشکال ارگانیک سبکی خاص از طراحی باستانی بیافریند. این سبک به استفاده از لبه های تیز، صاف و الهام گرفتن از انحناها و خطوط براق موجود در گونه های گیاهی و ساختار گلها، معروف است. آرت نوو همچنین برای ارتباط دادن طراحی های خود با طبیعت، رنگهای ثانویه خاکی زیادی را در سبک طراحی خود جای داده است. این سبک با چنان استقبالی مواجه شد که در مد، معماری، مبلمان و وسایل آشپزخانه هم مورد استفاده قرار گرفت.
ویژگی های اصلی:
دادائیسم یک سبک وابسته به مکتب های هنری نوین و غیرسنتی و پیشگام اروپایی بوده که در اثر واکنش منفی به جنگ جهانی اول متولد شد. سبک دادا بر عدم پذیرش عقل و منطق متمرکز بوده که این باعث خلق و بازسازی المان های نامتعارف و ناهماهنگ شد. این طرز تفکر در سبک دادائیسم، منجر به استفاده شدید از کولاژ و عناصر ناسازگار در طراحی شده است. دادائیست ها که دیگر از هنر متعارف قدیمی خسته شده بود، می خواستند احساس انرژی و حرکت را از طریق طراحی های خود به بیننده منتقل کنند. به همین دلیل از رنگهای سیاه و قرمز بطور گسترده در این طراحی ها استفاده و از طریق کنتراست، نقوش جالب توجهی خلق شده است.
ویژگی های اصلی:
هدف از این سبک مستقر در آلمان، از بین بردن “تزئینات بی نیاز” در طراحی ها بود؛ این سبک همه چیز را به عناصر پایه شکست تا بتواند به آرمان “اولویت عملکرد بر ساهتار و فرم” پای بند باشد. به همین دلیل، سبک باوهاوس بر سادگی و کارآیی، استفاده از المان های خلاقانه و جسورانه در طراحی، خطوط ضخیم و پررنگ و رنگ های یکدست و متن های بدون تزئین که به راحتی قابل خواندن باشند، متمرکز است. زاویه ها یک تکنیک محبوب در این سبک هستند که به جلوگیری از یکنواختی و ایجاد انرژی – بدون به خطر انداختن سادگی و یکنواختی – در طراحی کمک میکنند.
ویژگی های اصلی:
• استفاده از اشکال هندسی ساده
• استفاده از رنگهای اولیه یکدست (قرمز، آبی و زرد)
• استفاده از رنگ های سیاه تیره برای تشخیص ویژگی های اصلی در طرح
سبک آرت دکو با استفاده از عناصر زینتی آرت نوو در نقاشی ها و دنبال کردن عملکرد ساده انگارانه باوهاوس، مانند آتشی سوزی همه گیر در سراسر اروپا و آمریکا پخش شد. این سبک با استفاده از خطوط تمیز، رنگ های چشمگیر و الگوهای هندسی برای ایجاد جلوه ای ساده تر در عین حال ظریف و غنی همراه بود. در جشن عصر صنعتی مدرن، آرت دکو پذیرای تکرار و تولید انبوه بود.
ویژگی های اصلی:
گرچه سبک های امروزی بسیار متنوع و متفاوت از هم به نظر میرسند اما با این وجود میتوان بسیاری از عناصر و تکنیک های ناشی از این سبک های قدیمی و نوستالژی را در آنها دید:
استارباکس با الهام گرفتن از سبک آرت نوو در لوگوی خود، تصویری از یک زن را ایجاد کرده که با استفاده از خطوط ارگانیک و خطی تزئین شده است. لوگوی NSA از سبک طراحی دادا برای تخریب و باز آفرینی طراحی شکسته شده و خسته کننده ی خود استفاده کرده است.
اگرچه این سبک ها به نوع خود منحصر به فرد و نمادین به نظر می رسند اما هر یک واکنشی نسبت به اتفاقاتی که پیش از آنها رخ داده، بوده اند. قبل از اینکه بخواهید مغز خود را به دنیای بیرون بسته و سعی کنید چیزی کاملاً جدید از سبک های گذشته خلق کنید، سبک های موفقیت آمیز در گذشته را هم یک نیم نگاهی انداخته و طرح های منحصر به فرد خود را بر روی این موفقیت ها بنا کنید.
جنبشهای هنری الهام بخش دیگری میشناسید؟ آنها را در نظرات با ما به اشتراک بگذارید!
ویبینو پلتفرم آنلاین طراحی گرافیک است که شما بدون نیاز به دانش طراحی به راحتی میتوانید طرحهای گرافیکی خود را برای شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، لینکدین، توئیتر و غیره طراحی کنید و از مخزن بزرگ طرحهای آماده ویبینو استفاده کنید
همین حالا طراحی کن!