ما اغلب در مورد آنچه در فضای آنلاین می گوییم فکر نمی کنیم؛ و متاسفانه این موضوع به یک جور فرهنگ اینترنت تبدیل شده است. از “نوجوانان” به ظاهر بی آزار گرفته که هر روز در شبکه های اجتماعی پست های مختلفی گذاشته و زیر هر کدام کپشن های گاها تندی مینویسند تا باج گیران سایبری که در اکثر اوقات در نتیجه ی باج خواهی های کلان آنها، تراژدی های غم انگیزی رخ میدهد؛ کاملاً مشخص است که تفاوت زیادی در نحوه رفتار آنلاین کاربران با نحوه عملکرد آنها در دنیای واقعی وجود دارد. این همان چیزی است که شما به عنوان یک کسب و کار یا یک برند شخصی، باید به خاطر داشته باشید وقتی در پیج اینستاگرام تان پستی را به اشتراک می گذارید، آیا آنچه را که به صورت آنلاین در حال نمایش آن هستید، همانی است که در دنیای واقعی قادر به انجام آن هستید؟ یا اینکه پیج اینستاگرامی شما فقط یک صحنه ی نمایش زیباست؟
به تعبیر طیف گسترده ای از افراد عامی، هر کسب و کار یک هویت و شخصیتی دارد و این هویت، توسط ارزشها و خصیصه های شما (به عنوان یک صاحب کسب و کار) از طریق فرهنگی که در آن نهادینه می کنید، شکل میگیرد. هر کسب و کار تم و استایل خاص خودش را دارد؛ محتوای پست شده در شبکه های اجتماعی هم به همین ترتیب باید با هویت و استایل کسب و کار شما در دنیای واقعی متناسب باشند که در نتیجه ی این اتفاقات، نرخ تعامل کاربران با محتوای شبکه های اجتماعی افزایش خواهد یافت. آنچه ممکن است در یک پیج بیزینسی یک پست به ظاهر بی اهمیت لحاظ شود، ممکن است برای شخصی دیگر کاملا یک طعمه باشد. در فضای آنلاین هیچ اطلاعاتی هرگز از بین نمی رود – حتی اگر یک دقیقه بعد از پست کردن آن، هزاران بار دکمه حذف را فشار دهید. ممکن است شما بتوانید آن عکس را از پیج خود حذف کنید اما اسکرین شات گرفتن از عکس صفحات شما برای کاربران که کاری ندارد! این همان چشم اندازی است که شما باید به عنوان یک صاحب کسب و کار در مورد آن فکر کنید. محتوایی که شما به عنوان یک کسب و کار اینترنتی در شبکه های اجتماعی خود پست میکنید واقعاً مهم است؛ محتوای شما میتواند آموزشی – مرتبط با حوزه ی فعالیت تان- و یا طنزگونه و خنده دار – باز هم مرتبط – باشد.
تأثیرگذاری فضای آنلاین – محتوای شبکه های اجتماعی – بر فضای آفلاین بدان دلیل است که به گفته ی اینفلوئنسرهای اینستاگرام، هر محتوای آنلاین درباره ی کسب و کار شما باید مستقیما به آن مرتبط شود. نوشتن محتوا در شبکه های اجتماعی یقینا توانمندی های خاص خود را میطلبد. هر کسی نمیتواند یک متن کامل را تنها با 140 کاراکتر نوشته و وایرال (ویروسی) کند. هم اکنون یک – یا دو – سؤال مهم وجود دارد که باید از خودتان بپرسید: چگونه میتوانم محتوای خود برای شبکه های اجتماعی را تأثیرگذار کنم؟ چگونه می توانم محتوایی تولید کنم که مخاطب هدفم را درگیر کند؟
1. بیشتر روی نکات مثبت و کمتر روی نکات منفی تمرکز کن!
یکی از بهترین روش ها برای داشتن محتوایی بهتر و متفاوت از بقیه در شبکه های اجتماعی این است که به سادگی با مطالب خود به جنبه های مثبتی از آن موضوع – که معمولا دیگران به آنها توجهی ندارند – بپردازید؛ اصلا کار سختی نیست اما بسیاری از افراد از اهمیت این کار غافل بوده و در نتیجه شانس افزایش نرخ تعامل پست های خود در شبکه های اجتماعی را از دست میدهند. جمله های زیر را با هم مقایسه کنید:
- “کرم صورت ما برای پوست شما مفید است! “
- “استفاده از کرم صورت ما پوست شما را جوان تر نشان داده و روند پیری را تا پنج سال کند می کند.”
تفاوت را حس کردی؟ گزینه ی اول جمله ای درست و مثبت است اما اطلاعات چندانی در اختیار کاربر و خواننده قرار نمیدهد. در حالی که برخی از پلتفرم های شبکه های اجتماعی به شما امکان نوشتن تنها چند کلمه – نه بیشتر نه کمتر – انتخابی برای استفاده در پست خود را می دهند، از این رو سعی کنید تا حد ممکن با ارزش ترین کلمات خود را در این قسمت جا دهید؛ بر روی استفاده از صفت ها و قیدهای کاربردی و مرتبط تمرکز کنید.
احساس نکنید که باید در شبکه های اجتماعی کثیف بازی کنید تا موفق شوید. در پشت صحنه احتمالا اشکالات و ایراداتی هم وجود دارد اما سعی کنید محتوای شبکه های اجتماعی خود را شاد و مثبت نگه دارید.
2. از کلمات اکشن (فراخوان) غافل نشو!
محتوای شبکه های اجتماعی شما باید کلمات اکشن (دعوت به انجام یک کار/فراخوان) زیادی داشته باشد. با هر کلمه اکشنی که به مخاطب خود نشان می دهید، انگار یک صدای زنگ در گوش مخاطب میگوید “بانگ”، بدو عجله کن، بزن روی دکمه؛ همین حالا!
این سطح از هیجان برای تعامل و جذب فالوئرهای بیشتر فوق العاده است. این حلقه از فعالیت ها، در ادامه به پیشرفت بیشتری می رسند. همانطور که در مورد قبل به آن اشاره شد، شما باید در محتوای خود خوش بین و در عین حال منطقی عمل کنید و این کار، میتواند شامل اقدامات بسیاری باشد. پس منتظر چی هستی؟ بدو برو همه رو اصلاح کن!
این مدل لحن بیان، حال و هوای کاربر را جهت مشاهده و خرید محصول شما آماده می کند. مصرف کنندگان بیشتر محصولاتی را انتخاب می کنند که باعث می شود احساس خوب و انرژی بیشتری نسبت به دیگر محصولات داشته باشند.
3. فوریتسازی کن!
شبکه های اجتماعی، فضایی مناسب برای نمایش ترندهای داغ روز هستند؛ ترندهایی که ممکن است عمری یک دقیقه ای داشته باشند. تنها در سال گذشته، چند شوخی اینترنتی ساخته و فراموش شده است؟ حتی اگر این در حوزه حرفه ای نباشید، تنها کافی است یک هفته به ترندهای خنده دار توییتر و فیس بوک و تلگرام نگاه کنید و به طول عمر هر کدام از آنها دقت کنید – خواهید دید که آنها طول عمر بسیار بالایی نخواهند داشت.
این نکته به هنگام ساختن چنین ترندهایی مهم میشود. وقتی محتوای شما باعث ایجاد حسی منحصر بفرد یا فوریت ساز می شود، شما به مصرف کنندگان انگیزه بیشتری برای اهمیت دادن به آن می دهید. هیچ کس نمی خواهد از اتفاق بزرگ بعدی عقب بماند؛ پس این وظیفه ی شماست که با احساسات کاربران خود بازی کرده و به مخاطبان خود کمک کنید تا در این حلقه بمانند.
4. همیشه بهترین خودت رو در معرض نمایش قرار بده!
ممکن است فکر کنید که به دلیل اینکه با شبکه های اجتماعی کار می کنید، حق دارید که هر طور میخواهید از کلمات استفاده کرده و دیگر نیازی نیست خیلی به کاربرد آنها و معانی گاها چند پهلویشان توجه نکنید؛ اگر اینطور فکر میکنید پس کاملا در اشتباهید. در شبکه های اجتماعی شما باید “آنگونه که کاربرانتان دوست دارند شما را ببینند و از شما توقع دارند رفتار کنید، نه آنگونه که دوست دارید و با آن راحت ترید”. به همین دلیل است که هر کلمه و هر تصویری که شما به عنوان پست و استوری در شبکه های اجتماعی خود پست میکنید مهم و حتی در شرایطی میتواند مهلک باشد! کوچک ترین اشتباه از سوی شما – اشتباهی که ممکن است اگر از سوی شخصی دیگر سر زند، کاملا طبیعی و مبرا از هر گونه مشکل به نظر برسد –میتواند هویت برند شما را تحت الشعاع قرار دهد؛ پس مراقب رفتار خود در شبکه های اجتماعی باشید!
فرقی نمیکند؛ چه در حال پست کردن یک گزارش از وبینار شرکت خود در اینستاگرام باشید چه در هر شبکه ی اجتماعی دیگر، تنها یک تصویر از جدیدترین محصول خود را منتشر کرده باشید، همیشه باید قبل از انتشار آن، محتوای خود در شبکه های اجتماعی را ویرایش کنید؛ به یاد داشته باشید که منظور از ویرایش و بازنگری، فقط مربوط چک کردن غلط های املایی و اصلاح آنها نیست. لازم است محتوای خود را از منظر حسی که به خواننده منتقل میکند، ارتباط آن با برند تان، ارزش آن برای مخاطب و صدای برند خود مورد بازنگری قرار دهید.