Site icon مجله تخصصی ویبینو

7 عادت رسانه‌ای “بد” که بعد از خواندن این مقاله می‌توانید آن‌‌ها را ترک کنید!

عادت رسانه‌ای بدکه بعد از خواندن این مقاله می‌توانید آن‌‌ها را ترک کنید

دست از مقصر دونستن شبکه های اجتماعی بردار و به جاش این مقاله رو بخون تا بتونی اونا رو بهتر بشناسی و در نتیجه بهتر حلشون کنی!

1. پست کردن عکس های پر زرق و برق!

پست کردن عکس های پر زرق و برق

احساس می‌کنی نیاز داری که تصویری از چیزهای روزمره مثل یک لیوان گرم قهوه را در شبکه های اجتماعی خود پست کنی؟! پس بی شک تو هم به شدت خودت را درگیر شبکه های اجتماعی کرده ای! این تحلیل پاملا روتگی – دکترای مدیر مرکز تحقیقات روانشناسی رسانه ای – است. مستند سازی آن لحظه به معنای این است که شما دوست دارید زمانی را برای قدردانی از شادی های کوچک اختصاص دهید. دکتر روته می گوید: “ممکن است کس دیگری با نگاه کردن به تصویری که شما قصد پست کردنش در شبکه های اجتماعی را دارید، هیچ حسی نداشته باشد و به نظرش کاملا بی معنا و بی مفهوم به نظر برسد؛ اما وقتی شما به آن فنجان قهوه نگاه می کنید، آن صبح دل انگیز و حس فوق العاده ی آن را دوباره حس کرده و برایتان تداعی می‌شود. چیزهایی که به نظر سطحی و کم اهمیت می رسند، همان چیزهایی هستند که باعث می‌شوند ما از لحظات کوچک اما شیرین خود قدردانی کنیم؛ منظور از لحظات شیرین لزوما لحظات بزرگ و خارق العاده نیست بلکه منظور همان کارهایی است که ما هر روزه مشغول انجام دادنشان هستیم. ” به جای اینکه عکسهای تعطیلات آخر هفته ی پر زرق و برق خودت رو در شبکه های اجتماعی پست کنی، از کارهای روزانه ی خود با استفاده از تمپلیت های ویبینو عکس هایی روزمره ی خودت را بساز و با این کار از این شادی های کوچک زندگی ات قدردانی کن.

2. چک کردن شبکه های اجتماعی در محل کار!

استراحت در طول روز برای شادابی و تازه شدن ذهن و بهبود بهره وری بسیار مهم است؛ دلیلی ندارد که وقتی ذهن شما به استراحت نیاز دارد به سراغ شبکه های اجتماعی خود – مثلا اینستاگرام و فیس بوک – نروید. دکتر روتگی می گوید: “اگر می گویید ” این آرامش است “، پس با خیال راحت به کار خود ادامه دهید و اصلا احساس گناه نداشته باشید. این کار برای شما مانند نوشیدن یک فنجان قهوه به هنگام استراحت است.” مهم این است که خیلی درگیر و معتاد آن نشویم. برای خود تایمر بگذارید تا مطمئن شوید که پرسه زدن در شبکه های اجتماعی برایتان یک حواس پرتی کوتاه است و نه بهانه ای برای به تعویق انداختن کارهای مهم خود! برای برقراری ارتباطی سالم با شبکه های اجتماعی این روش های موثر ر را از دست ندهید.

3. اسکرول کردن صفحات اینستاگرام در هر لحظه ی بیکاری!

شاید شما هم این تحلیل را شنیده باشید که ما دیگر نمی توانیم با افکار خودمان تنها باشیم؛ چرا که صفحه ی گوشی های هوشمند ما بسیار حواس ما را پرت می‌کنند. اما این بدان معنا نیست که شما باید به خاطر زمانی را که از هر فرصت استفاده می‌کنید تا در شبکه های اجتماعی مختلف پرسه بزنید، احساس گناه کنید. بعلاوه، چک کردن پیج های اینستاگرام به هیچ وجه بدتر از خواندن یک مجله مشهور شایعه پراکن در صف انتظار نیست چنان که دکتر روتگی می گوید: “آیا اختصاص دادن تایمی آرام و به دور از سر و صدا و ترافیک شهری برای فکر کردن مهم است؟ قطعا! اما به ندرت مردم فقط در یک جا نشسته و مراقبه کرده یا هر  کار مثبت دیگری را که باید برای بهتر زیستن انجام داد، انجام می‌دهند.”

4. سلفی گرفتن، سلفی گرفتن، و باز هم سلفی گرفتن!

این روزها، ارسال تصویر یهویی با استفاده از اسنپ چت ارتباطات را تغییر داده است. هنگامی که تلفن ها شروع به گرفتن عکس با استفاده از دوربین های جلویی کردند، گرفتن عکس سلفی حتی از آنچه که شما از عکس انتظار داشتید هم آسانتر شد. دکتر روتگی می گوید: “گرفتن تصویری از چهره در قاب یک عکس باعث برانگیختن علاقه ی افراد دیگر نسبت به تصاویر شما شده و سلفی های روزمره شما می تواند چهارچوب روزمره ی زندگی تان را برای دوستانتان فاش کند. از قدیم همه به ما گفته اند که تبلیغ و تعریف از خود چیزی جز لاف زدن نیست اما کسانی که از خود عکس سلفی می‌اندازند همیشه به دنبال توجه نیستند. روتگی می گوید: “گاهی اوقات ارسال یک عکس سلفی از خود احساسات شما را بسیار بهتر و سریعتر از چندین خط متن تایپ شده نشان می دهد. هر چیزی که از حد تعادل خود خارج شود – نقطه ای که در آن خیلی به تأیید افراد دیگر متکی باشیم – روزی مشکل آفرین خواهد شد. باید حواسمان باشد که این اتفاق برای استفاده ی ما از شبکه های اجتماعی نیفتد.

5. موقع خوش گذرانی با دوستان دائما در حال پرسه زدن در شبکه های اجتماعی – مثل اینستاگرام – باشیم!

آنقدر درگیر شبکه های اجتماعی نشوید که همه افراد اطرافتان را نادیده بگیرید؛ هر چند بیرون آوردن گوشی هوشمندتان از جیب یا کیف می تواند در برخی شرایط مناسب و کاربردی باشد. تا زمانی که هیچ کدام از افراد گروهتان در استفاده از گوشی هوشمند خود زیاده روی نکرده و در آن غرق نشده، اسکرول کردن پیج های مختلف در اینستاگرام ممکن است حتی بحث داغ و جالبی را میانتان شروع کند. دکتر روتگی می گوید: “فقط این نیست که همه اعضا در فضایی دور هم نشسته باشند و هر کدام در عالم شبکه های اجتماعی خود فرو رفته باشند. آنها نه تنها خود را، بلکه با نشان دادن آن‌ به دیگران، همه را درگیر می‌کنند. به عنوان میزبان اگر احساس می کنید که میهمانان شما بدون حتی یک کلمه صحبت به صفحه نمایش گوشی های هوشمند خود خیره شده اند، چند فعالیت گروهی به آن‌ها پیشنهاد کنید و از آن‌ها بخواهید تا در آن شرکت کنند. شروع یک بازی یا درخواست کمک در آشپزخانه، آنها را به دنیای واقعی باز می‌گرداند؛ اگر چه شما به طور غیر مستقیم آن‌ها را برای گوشی دست گرفتن تنبیه کرده اید، اما کسی نمی‌داند –  نگران نباشید!

6. برای حذف دوستانی که دوستشان نداریم، خود را سرزنش کنیم!

اگر تمایل دارید ارتباط دوستی خود با یک نفر را قطع کرده و یا او را در شبکه های اجتماعی آنفالو کنید، اصلا احساس گناه نکنید؛ این حق شماست. اگر پست های شخصی عصبانیت یا حسادت شما را برانگیخته می‌کند، فقط بی سر و صدا از دنبال کردن آن پیج خودداری کنید. دکتر روتگی می گوید: “ما عادت نداریم در مورد داشتن این سطح از اراده فکر کنیم؛ اما دقیقاً مانند زمانی که نمی خواهید با افرادی که باعث می شوند احساس بدی داشته باشید در ارتباط باشید، نباید با دنبال کردن پست های منفی در شبکه های اجتماعی خود را آزار دهید.

7. انتقادات و پیشنهادات آنلاین خود را بروز ندهید!

شکایت در سایت عمومی لزوما چیز بدی نیست. اما در اینستاگرام- که مردم برای به اشتراک گذاشتن اخبار بزرگ و سرگرمی های سرگرم کننده از آن استفاده می کنند – ممکن است دوستان شما از گله های مداوم شما خسته و عصبی شوند. اگر نیاز دارید تا آزادانه نظراتتان را در فضای آنلاین مطرح کنید، ممکن است بستری مانند Tumblr یا Median بهتر باشد. او می گوید: “در شبکه های اجتماعی روش های زیادی برای بیان نظرات و انتقادات شخصی وجود دارد؛ از این رو، باید بستری را پیدا و انتخاب کنید که نظرات شما متناسب با محتوا و مخاطب باشد. قبل از ایجاد حساب کاربری، به دقت جستجو کنید و ببینید دلیل شما از پست گذاشتن و انتقادتان دقیقا چیست. اگر فقط می خواهید خود را خلاص کنید و حرف خود را بزنید، یک انجمن عمومی یا همان فروم می تواند انتخاب خوبی باشد. اما اگر به دنبال افرادی هستید که تجربه ی تلخ شما را تجربه و تأیید کنند، به دنبال یک دوست باشید تا بتوانید عمیقا درباره ی این بحث با او صحبت کنید.